NLP Sport Practitioner for trenere

Har du som trener noen gang følt deg frustrert på sidelinjen og ønsket at du hadde noen magiske knapper å trykke på?

-Opplever du kanskje at resultatene varierer, avhengig av hvor mye som står på spill?

-Har du terpet utøverne med teknikk, styrke og kondisjon uten at de alltid har vært i stand til å prestere når det gjelder?

-Vet du hva som driver utøveren: å vinne eller å ikke forlore…?

-Når du alltid utøveren med din kommunikasjon og hva fokuserer du på når du snakker med utøverne?

Listen kan gjøres uendelig på situasjoner og atferder som begrenser prestasjon innen idretten. Du har kanskje andre lignende erfaringer enn de som er listet opp.

Hvor mye innflytelse du har på dine idrettsutøvere og hvordan kommuniserer, motiverer og utvikler du hver enkelt utøver?

Sportslige prestasjoner styres av mentale prosesser

For de som ønsker fremgang og suksess som trener, har du nå muligheten til å lære enda flere verktøy som vil hjelpe utøveren til å blant annet unngå begrensende tanker og strategier. I stedet kan du lære dem hvordan de kan kontrollere sine tilstander som i sin tur vil forbedre deres prestasjoner . 

Som du allerede vet, styres sportslige prestasjoner av den mentale aktiviteten. Det handler om hvordan vi strukturerer våre tanker og hvordan de påvirker kroppen.

Du som trener har stort utbytte av å lære mer om de mentale prosessene for å bedre utvikle dine utøvere. 

Effekten ved mental trening er grunnen til at suksessfulle trenere og utøvere for lengst har integrert mental trening som et viktig moment i sine treningsopplegg. Det er også grunnen til at de samarbeider med en mental trener/coach i tillegg til å selv ha en basis kunnskap i bunn. 

På NLP Sport Practitioner vil du lære mer om strukturen i hjernen som skaper holdninger og som igjen påvirker prestasjoner.

Psykologer ser på hva som er galt med en person – innen NLP ser vi isteden på hva som fungerer. NLP er studiet av suksessfulle atferder. 

Basert på de metodene og teknikkene som er utviklet (og fortsatt utvikles) av Dr. Richard Bandler i over 40 år har du nå muligheten til å lære om hvordan du kan mestre ditt eget sinn, endre og forbedre prestasjoner og oppnå resultat på et annet nivå. Det vil gi deg gode verktøy i arbeidet med både individuelle utøvere og med et lag.

Hva sier andre sportstrenere? 

Her er et par eksempler på hva deltakere i andre land sier om en NLP Sport Practitioner kurs:
Jeg kan si at NLP ble grunnlaget i mitt arbeid med elitesyklister. Det ga meg verktøy for å hjelpe dem med å nå høyere topper og med å gå gjennom læreprosessen raskere enn noen gang før.

Jürrien - tidligere elite sykkelrytter og nå trener

Kurset har gjort meg til en bedre lytter. Det ga meg mer innsikt i hvordan jeg kan bruke mine egne sanser, for å se, høre og føle hva folk prøver å fortelle meg.
Men også hvilke sanser mennesker jeg jobber med foretrekker å kommunisere med og hvordan de lærer. Det gjør at jeg kan svare/kommunisere på en bedre måte.

Maria - tidligere tennis spiller og sportsdirektør

Kurset vil gi deg forskjellige måter på hvordan du kan kommunisere med utøvere om deres problemer og utfordringer og også verktøy du kan gi dem for å forbedre prestasjonene.
I mitt private liv har jeg nå blitt en bedre lytter og jeg er sikker på at jeg kan forstå folk bedre nå enn tidligere.
Dirk - tidligere tennis spiller og nå trener

Dette vil du lære:

 • Hvordan du raskt kan endre negative prestasjoner gjennom tilstandsendringer
 • Persepsjon og kommunikasjons modeller for å forbedre kommunikasjonen og samarbeidet med både utøvere, kollegaer og media
 • Representasjons systemer i kommunikasjon: hvordan du bruker sansene til å skape relasjoner og dermed oppnå en tydeligere og mer effektiv dialog med andre mennesker
 • Øyebevegelser og hvordan du kan bruke informasjonen til å skape positive endringer
 • Hvordan snu negativ indre dialog og/eller indre bilder hos deg selv og andre
 • Non verbale signaler og språkmønster for å påvirke og nå frem til utøvere
 • Hvordan du bruker det språket for å motivere mennesker
 • Hvordan håndtere stress og press (og vil deretter kunne lære andre å gjøre det samme)
 • Snu perspektiv og dermed påvirke atferd
 • Hvordan du setter kvalitetsmål
 • Optimalisering av strategier for å få utøvere til å nå sine mål
 • Bruk av ankring – fysisk, verbal og auditivt både hos deg selv og med utøvere
 • Meta program = kontekst baserte indre driver for bl.a. motivasjon og beslutninger
 • Tidslinjer som gir tilgang til ressursfylte tilstand
 • Kunnskap om bruk av metaforer og hvordan det kan påvirke prestasjoner
 • Optimalisering og bruk av visualisering
 • …og mye mer

Hva vil disse nye ferdigheter gi deg?

 • Kompetanse
  Du vil kunne styre humøret ditt, slik at du er ressurssterk i enhver situasjon og det vil i sin tur gjøre deg i stand til å ta bedre beslutninger. Du vil forstå kontekstuelle motivasjons drivere samtidig som du raskt kan bistå utøveren med praktiske teknikker.
 • Effektiv kommunikasjon
  Du vil kommunisere effektivt med andre, fordi du vil gjenkjenne andre menneskers representasjons systemer og på en lett måte kunne tilpasse din kommunikasjon. Du vil få større innflytelse gjennom språket ditt.
 • Bedre resultat
  Gjennom å bruke hjernen din på en annen måte vil du, uansett om du er en utøver, leder eller forelder, kunne bruke deg selv på best mulig måte. Du vil kunne bruke hele ditt potensial i alle områder i livet ditt og da også få de resultat du jobber mot.

Foruten den teoretiske delen har NLP stort fokus på det praktiske så du vil være forberedt på å arbeide aktivt under hele kursets gang. Det er akkurat som med fysisk trening…og jo mer du gjør, jo bedre blir du.

Hvem er kurset for?

Enten du er elitetrenere, juniortrenere eller sportslig leder vil du lære teknikker som vil hjelpe dine utøvere å prestere bedre. Teknikkene er uavhengige av utøverens ferdighetsnivå. 

Struktur: 3 moduler over 3 dager = totalt 9 dager. 

Hvis du ønsker å kjøre kurset internt for klubbens trener, ta då kontakt ​​for pristilbud: manuela@manuelahjelseth.no

Struktur utdanning:

Licensed NLP Sport Practitioner

Licensed NLP Sport Master Practitioner

Licensed Sport Performance Coach level I TM   (http://www.inlpsa.com/)

Licensed Sport Performance Coach level II TM (http://www.inlpsa.com/)

Du vil kunne gjennomføre Licensed Sport Performance Coach nivå I i Norge og nivå II i utlandet. I Norge vil det kjøres på norsk mens det i utlandet vil det gjennomføres på engelsk da deltakerne (sportstrenere, mentaltrenere og utøvere) kommer fra flere land. 

Nivå II er i samarbeid med Anders Piper, Internasjonal Sports direktør for Society of NLP. 

Trykk her for mer informasjon om NLP Master Practitioner. (ordet HER ska vara i bold med hyperlink)

Hvis du allerede er Licensiert NLP Practitioner eller NLP Master Practitioner og ønsker å bli en Sports Performance Coach, trykk her for å registrere deg for ny kurs. (ordet HER ska vara i bold med hyperlink)

Share This